14.2.2019. 12:44
0
Mladić prijavljen Tužilaštvu jer je zapalio Mercedes sina ubijenog Riste Jugovića
Pripadnici Policijske stanice Pale jučer su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo dostavili izvještaj protiv Srđana Soklovića (22) s Pala zbog sumnje da je zapalio Mercedes vlasnika Mire Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića.

Risto Jugović ubijen je 10. marta 2002. godine ispred porodične kuće na Palama. Pogođen je sa više hitaca iz vatrenog oružja kalibra 7,65 milimetara.

Prije rata bio je zaposlen u preduzeću "Famos" Pale, "Crvena zastava" Kragujevac i Narodnoj banci BiH. Funkciju generalnog direktora SOD "Jahorina" obavljao je od 1992. godine.

Tri dana prije smrti Jugović je u Banjoj Luci održao konferenciju za novinare na kojoj je objavio da će biti ubijen i da se protiv njega s najviših nivoa vlasti u Republici Srpskoj vodi “hajka” i da je izložen konstantnim političkim, policijskim i medijskim pritiscima.

Porodica Jugovića sumnja da je ubistvo organizirano i da je povezano sa “nelegalnom i sumnjivom privatizacijom osiguravajućeg društva Jahorina”, piše Avaz.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.