20.2.2019. 14:39
14
U centru Sarajeva uhapšen Mustafa Halimanović zvani Stonoga: Specijalci ga uhvatili na klupi u centru Sarajeva dok je od žrtve uzimao 5.000 KM i prijetio da će ga ubiti
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici Federalne uprave policije jučer su u centru Sarajeva izveli akciju „BIC“ i uhapsili Mustafu Halimanovića (56) zbog iznude. Halimanović zvani Pukovnik Mujo Stonoga ranije je hapšen nekoliko puta, prenosi Avaz.

Specijalci FUP-a uhvatili su ga jučer u prije podne na klupi prekoputa BBI centra u trenutku kada je od žrtve uzeo novac. Od oštećenog je iznudio 5.000 KM, prethodno mu prijeteći da će ga ubiti kao i njegovu porodicu.

Prilikom hapšenja i pretresa Halimanovića policajci su pronašli 5.000 KM, vatreno oružje, municiju, mobitel i SIM kartice, te druge predmete koji se dovode u vezu s iznudom. Halimanović će biti saslušan u prostorijama Federalne uprave policije te će biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Avaz.

Pukovnik Mujo Stonoga je ratni vojni invalid, koji je često punio stupce crne hronike. Hapšen je i u akciji “Piz” u decembru 2015. godine u kojoj je oduzeta droga u vrijednosti od 200.000 KM.

Policija je tada kod Halimanovića pronašla i oduzela 3,5 kilograma amfetamina i 1,65 kilograma hašiša. Halimanovićev džip je zapaljen u februaru 2003. godine na Breki.

U maju 2018. godine javno je govorio kako je ogorčen na vlast koja mu nije htjela pomoći te je zahvaljivao poznatim ličnostima s estrade koje su mu, kako je tada govorio, izlazile u susret.

Halimanović je u junu 2018. godine molio javnost za pomoć kako bi se rasvijetlio slučaj razbojništva od 28. marta 2016. u mjestu Donja Radava kod Sarajeva nad djevojčicom Z. B., kćerkom njegove rodice M. B. Djevojčica je prilikom pljačke lakše povrijeđena. Halimanović je tada rekao da je poznati sarajevski ugostitelj i menadžer, prenosi Avaz.

14
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.