15.3.2019. 16:59
3
Benjamin Spahović i Nedim Hasić pobjegli sa 6.000 KM, u autu bilo pola novca, ostatak Spahić krio kod sebe
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog nadležnom Kantonalnom sudu za određivanje pritvora Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću koji su u srijedu uhapšeni u policijskoj potjeri zbog pljačke na benzinskoj pumpi „Hifa Petrol“ u Vogošći, prenosi danas Dnevni Avaz.

Pritvor im je zatražen zbog opasnosti od bijega i ponavljanja krivičnog djela. Kako nezvanično saznaje Avaz, Spahović i Hasić su uhvaćeni s plijenom od 6.000 KM.

Filmska potjera započela je u 19.15 sati kada se oglasio tihi alarm na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol” u Igmanskoj ulici. Pljačkaši su se automobilom Rover oznaka K21-E-073, za koje je utvrđeno da ne pripadaju ovom vozilu, uputili prema centru Sarajeva, gdje su ga policajci uočili i krenuli u potjeru, piše Avaz.

U savršeno koordiniranoj akciji policajci su na Kovačićima kod zgrade OHR-a blokirali put. Vozač Rovera pokušao ih je zaobići, ali je udario u službeni terenac Suzuki Vitara, nakon čega im je spriječen bijeg.

Iz vozila su izvučeni Spahović i Hasić, a pored zida u Ljubljanskoj ulici pronađen je pištolj koji su u međuvremenu odbacili.

Od izvora u policiji Avaz saznaje da su Spahović i Hasić u međuvremenu već podijelili novac. U vozilu je bilo 3.000 KM, dok je ostalih 3.000 KM pronađeno kod Hasića kada je sa Spahovićem odveden na ljekarsku kontrolu u Klinički centar, prenosi Avaz.

Benjamin Spahović, MMA borac i učesnik u srbijanskom rijalitiju “Parovi”, u vezi je s ljepoticom Instagrama Minom Mateljan kojoj je 8. marta u sarajevskom naselju Dobrinja zapaljen Golf 7. Zbog ove paljevine pritvorena je Naida Leis-Karić, s kojom je Mina bila u svađi. Pritvor je određen i Naidinom momku Murisu Hodžiću te Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.