22.3.2019. 22:15
0
Višković: Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći u Srebrenici
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća rukovodstvu Kompanije „Boksit“ Milići, povodom rudarske nesreće u kojoj su život izgubila dva rudara.

- Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami "Braćan", na području općine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić – naveo je Višković.

Gubitak dva života, dva dobra čovjeka, je, kako je naveo, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju „Boksit“ Milići.

- Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Branislava kao dio kolektiva u Kompaniji „Boksit“ Milići, u kojoj sam i sam radio – istakao je entitetski premijer.

Danas je, kaže, zbog tragične smrti rudara velika žalost u Kompaniji „Boksit“ Milići i u toj općini.

- Uime Vlade RS i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije „Boksit“ Milići - navodi se u telegramu Viškovića.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.