18.4.2019. 14:01
0
Policajac Milan Ivanić zaustavio Amerikanca, napisao mu kaznu, a onda od njega tražio 50 maraka
FOTO: Source.ba / Arhiva
Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv policajca iz Istočnog Sarajeva Milana Ivanića zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Prema navodima iz optužnice, Ivanić je 22. aprila prošle godine, za vrijeme obavljanja službene dužnosti u Istočnom Novom Sarajevu, zaustavio državljanina Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Christophera Dalea.

Policajac Ivanić je zatim državljaninu SAD-a uručio prekršajni nalog, ali je iscijepao dio gdje se nalazi naziv ovlaštenog organa, serijski broj, kao i ime i prezime policijskog službenika, te datum izdavanja.

U tako oštećeni prekršajni nalog policajac Ivanić je upisao ime Christophera Dalea i 30 KM kao iznos novčane kazne koju treba platiti državljanin SAD-a.

- Zatim je od državljanina SAD-a tražio da mu da 50 KM , što mu je saopštio kao sankciju za nenošenje ličnih dokumenata, rekavši da će u njegovo ime uplatiti kaznu sljedećeg dana, čime je iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje kako bi sebi pribavio imovinsku korist - navodi se u optužnici, prenosi BIRN BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.