30.4.2019. 17:00
0
Potresne scene u Zenici: Njegove su cipele, našli smo Senahida, gotovo je
FOTO: avaz
Zenička policija dobila je danas dojavu da je u nabujaloj rijeci Bosni uočeno tijelo, nakon čega su alarmirani svi raspoloživi timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a u akciju izvlačenja tijela uključili su se i zenički vatrogasci.

Izvučeno tijelo 

Maksimalnim naporima ronilačkog i drugih timova Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK tijelo je izvučeno u zeničkom naselju Blatuša.

Porodica ustanovila da je pronađeni leš zapravo 28-godišnji Senahid Čago iz Lašve kod Zenice. 

Podsjetimo, mladića je na putu M-17, na mostiću kod skretanja za Lašvu, 2. aprila u večernjim satima ostavio prijatelj s kojim je tu noć bio vani. Htio ga je odvesti u restoran "Titanic", koji se nalazi u neposrednoj blizini tog mosta, gdje inače i radi, ali, on mu je rekao da stane tu pa će pješice otići do restorana.

Porodica ga je pokušala dobiti na mobitel, međutim, bio je isključen. Policija je posljednji put mobitel locirala 2. aprila u 00:05 sati. 

Porodica je, također, nadajući se da će ga pronaći živog, istovremeno strahujući od najgoreg epiloga, ponudila 10.000 KM za informaciju o nestalom mladiću. 

U Blatušu je najprije stigao Senahidov rođak Faik, koji je po cipelama prepoznao da se radi o Čagi. Niko od prisutnih nije mogao ostati ravnodušan na njegove suze.

- Evo ga, to je on, naš Senahid. Jeste, on je. Njegove su cipele. Našli smo ga, gotovo je - plačući je govorio rođak Faik dok je obavještavao rodbinu. 

Uskoro su na lice mjesta došli i iz Hitne pomoći te dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. 

Nedugo zatim, trčeći su došli i uži članovi porodice. Iako su najviše željeli od svega na svijetu da pronađu Senahida, nažalost, bojali su se od najgoreg scenarija - da je pao u rijeku. 


Obdukcija tijela  


Navodno je tijelo  u teškom stanju, pa je Čagu porodica identificirala po odjeći i cipelama, što im je dodatno teško palo.

Prema nalogu tužioca, tijelo prevezeno je u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija, kojom će biti utvrđeno da li se radi o nesretnom slučaju utapanja ili pak samoubistvu, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.