21.5.2019. 15:04
2
Bajna Bašta: Učenik čakijom ubo druga nasred časa
Učenik trećeg razreda Tehničke škole iz Bajine Bašte juče je povrijeđen na času praktične nastave kada ga je školski drug iz razreda, tokom naizgled bezazlene preprike, ubo čakijom (perorez) u leđa.

Povrijeđeni je odmah prevežen u Dom zdravlja odakle je upućen na preglede u bolnicu u Užice na dodatne preglede. Po riječima direktora škole Nenada Mihailovića đak koji je zadobio udarac perorezom je prošao bez težih povreda.

"O događaju smo obavestili nadležne i izvestili roditelje koji su upoznati sa situacijom. Protiv učenika koji je naneo povrede perorezom biće pokrenut vaspitno-disciplinski postupak", rekao je direktor Tehničke škole.

Incident koji je srećom prošao bez težih posljedica odigrao se u radionici u kojoj su učenici obavljali praktični nastavu, a đak koji je ubo druga perorezom nož je potegao tokom uobičajene rasprave i to pred očima cijelog odjeljenja, piše "Blic.rs".

Protiv njega će, piše pomenuti portal biti podnijeta krivična prijava Višem tužilaštvu u Užicu čim policija dobije izvještaje ljekara o težini povreda učenika koji je dobio udarac u leđa.



(Lejla Trle) 

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.