22.5.2019. 15:59
0
Pokušao pregaziti policajce, pa uhapšen i ostao bez vozila
Policijski službenici stanice za sigurnost saobraćaja Doboj u utorak su u 9.15 sati u Vidovdanskoj ulici u Doboju uhapsili osobu inicijala B.Đ. (1947) iz Doboja, te od istog oduzeli putnički automobil marke "Chrysler" sa kojim je isti krenuo na policijskog službenika i radnika DIRG-a, nakon što je prethodno od policijskog službenika upozoren zbog nepripisnog parkiranja.

Policijski službenici PS za BS Doboj zajedno sa radnicima DIRG-a iz Doboja radeći na premještanju nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila sa specijalnim vozilom "Pauk", u Vidovdanskoj ulici u Doboju, isped istih se na trotoaru zaustavio putnički automobil marke "Chrysler" sa kojim je upravljalo nepoznato lice.

Nakon što je navedenom vozilu prišao policijski službenik u namjeri da vozača upozori da na tom mjestu ne može da parkira vozilo, isti je naglim startovanjem pokrenuo putnički automobil u pravcu policijskog službenika i radnika DIRG-a, koji su uspjeli izbjeći kontakt sa navedenim vozilom, a potom se nepoznati vozač velikom brzinom udaljio u pravcu centra grada.

Odmah po navedenom događaju, na lice mjesta je upućena patrola policijskih službenika PS za BS Doboj koji su u Vidovdanskoj ulici u Doboju, pronašli navedeno vozilo te identifikovali vozača.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom klrivičnom djelu "Ugrožavanje sigurnosti".

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.