2.6.2019. 17:45
0
Vasiljevića šipkama udarali po glavi i tijelu, mladići se na mjesto incidenta dovezli Golfom 2
FOTO: Dnevni Avaz
Pripadnici PU Zvornik uhapsili su četiri osobe zbog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, a tužilac je djelo okarakterizirao kao ubistvo u pokušaju, prenosi danas Avaz.

Kako nezvanično saznaje Avaz, uhapšeni su Stevan G. (26), Miljan M. (33), Stefan R. (26) i Nebojša P. (28).

Nezvanično, Vasiljević je presretnut oko ponoći i pretučen metalnim šipkama po glavi i tijelu. Napadači, koji su se dovezli vozilom Golf 2 su Vasiljevića sačekali ispred parohijskog doma, gdje je u toku bilo lovačko veče. Vasiljević je napadnut odmah nakon izlaska napolje.

Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, istakao je da se osumnjičeni terete za pokušaj ubistva.

– Policijskoj stanici Šekovići jučer, pet minuta iza ponoći, prijavljeno je da su u Šekovićima nepoznate osobe fizički napale oštećenog, koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, nakon čega su se udaljili s lica mjesta. Povrijeđeni je prevezen u Javnu zdravstvenu ustanovu "Bolnica Zvornik", odakle je upućen u Univerzitetski klinički centar Tuzla na daljnje zbrinjavanje. Poduzimajući operativne i istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska počinilaca, policijski službenici su isti dan uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti poduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo – rekao je Bobar.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.