6.6.2019. 21:15
0
Stravičan slučaj iz Doboja: Alija Alić prodao 15-godišnju kćerku za 1.000 KM, Ismet Bosak je odveo u Visoko i onda spavao sa njom
FOTO: Ilustracija
Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je prijavu Republičkom tužilaštvu RS protiv trojice Roma osumnjičenih za trgovinu djetetom i obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, prenosi večeras Dnevni Avaz.

Prijava je podnesena protiv Alije Alića (51) iz Doboja, koji je sugrađaninu Mehmedu Bosaku (47) prodao svoju maloljetnu kćerku, koja nema ni 15 godina. Alić je kćerku prodao da bi stupila u vanbračnu zajednicu sa Mehmedovim sinom Ismetom Bosakom (19), prenosi Avaz.

Upravo se Ismet tereti za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina, jer je maloljetnicu nakon kupovine odveo na područje Visokog, gdje je s njom imao seksualne odnose.

- Za M. B. i A. A. postoji sumnja da su od 21. decembra 2018. do 12. januara 2019. godine na području Doboja izvršili krivično djelo trgovina djecom, dok se I. B. sumnjiči da je 10. januara 2019. na području Visokog izvršio krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od 15 godina - rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a RS.

Izvor blizak istrazi pojašnjava da je Alić s Bosakom pregovarao o prodaji djeteta te da su se čak i cjenkali. Alić je za kćerku tražio 2.000 KM, ali je na kraju pristao da je proda za 1.000 KM, koliko mu je Mehmed nudio, prenosi Dnevni Avaz.

Prema Krivičnom zakonu RS, Aliji Aliću i Mehmedu Bosaku, ukoliko se dokaže krivica za trgovinu djetetom, prijeti kazna od najmanje osam, odnosno pet godina zatvora. S druge strane, Ismetu Bosaku za obljubu djeteta prijeti kazna od dvije do 10 godina zatvora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.