21.6.2019. 15:29
0
Samir Kurtović ponovo osuđen na sedam godina i šest mjeseci robije
Kantonalni sud u Sarajevu je u ponovljenom postupku osudio Samira Kurtovića na sedam godina i šest mjeseci zatvora jer je bio na čelu grupe koja se bavila prostitucijom.

Kurtoviću je istovremeno produžen pritvor, dok je Nemanja Janković osuđen na godinu zatvora. 

Tako je potvrđena prvostepena presuda koju je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ukinuo.

Prema navodima iz optužnice, Kurtović je od 2004. do oktobra 2015. godine organizirao i rukovodio prostitucijom u Sarajevu. 

Seksualne usluge pružalo je više od 28 djevojaka, od kojih su najmanje dvije bile maloljetne. Tako je stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.793.000 KM.

S druge strane, Janković, inače policajac s Ilidže, nije prijavio Kurtovića, iako je znao da on organizira i vodi prostituciju te mu je putem telefona za sebe i svog prijatelja "naručio" dvije djevojke, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.