21.6.2019. 15:33
0
Miroslav Tatić usmrćen hicem u srce
Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je jednomjesečni pritvor Aleksandru Bubnjeviću (28) iz Banje Luke, osumnjičenom za ubistvo sugrađanina Miroslava Tatića (52).

U Tužilaštvu navode da se Bubnjeviću na teret stavlja da je, zajedno sa svojom maloljetnom djevojkom, 19. juna oko 23 sata došao do kuće Miroslava i Dejana Tatića u banjalučkom naselju Lazarevo, gdje je nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba hicem iz pištolja ubio Miroslava Tatića.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao uništiti tragove važne za krivični postupak i utjecati na svjedoke, kao i zbog same težine krivičnog djela i takozvanog uznemirenja javnosti - rekla je Đaković-Vidović.

Tatić je ubijen hicem iz pištolja kada je od Bubnjevića pokušao zaštititi svog sina Dejana, koji je s osumnjičenim bio u sukobu zbog djevojke. Komšije pričaju da su Bubnjević i Dejan Tatić ranije bili veoma bliski prijatelji. Međutim, Dejan se nedavno počeo zabavljati sa Bubnjevićevom bivšom djevojkom što je dovelo do sukoba između njih dvojice. Navodno su se prije nekoliko dana i potukli zbog toga. Sukob tada nije okončan i Bubnjević je uporno tražio Dejana, pa mu je kritične noći došao pred kuću, s namjerom da se obračunaju.

U sukob se umiješao Dejanov otac Miroslav. Tom prilikom došlo je do tučnjave i naguravanja između njega i Bubnjevića, koji je iz blizine u Miroslava Tatića ispalio jedan hitac iz pištolja. Obdukcijom je utvrđeno da ga je metak pogodio u grudni koš, razorio srce, i izašao na leđa.

Bubnjević je potom pobjegao s mjesta zločina i sat kasnije policija ga je uhapsila u blizini Parka "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci. Zaustavljen je u automobilu Mercedes 190, u kojem je zatečena i maloljetna djevojka, piše Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.