21.6.2019. 20:41
0
Završena obdukcija tijela pronađenih na Igmanu, čeka se utvrđivanje identiteta
Uz prisustvo istražitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH u prosekturi Gradska groblja Visoko završena je antropološka obrada i obdukcija posmrtnih ostataka 12 osoba, nedavno pronađenih na lokalitetu Lokvice na planini Igman.

Uzeti su uzorci koji će biti poslani na DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava.

U navednim aktivnostima sudjelovao je doktor sudske medicine, forenzički antropolozi Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba (ICMP) u BiH, a proces je rađen pod nadzorom istražitelja Posebnog odjela za ratne zločine koji je nadgledao i koordinirao cijeli proces.

Na lokalitetu Lokvice, na planini Igman, u zajedničkoj akciji Tužilaštva BiH i institucija i agencija uključenih u proces traženja posmrtnih ostataka nestalih osoba, prije 15 dana locirana je i otkopana masovna grobnica, sa posmrtnim ostacima 12 osoba, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.