6.7.2019. 16:01
0
Među uhapšenima u sklopu akcije "Tebra" su bivši policajac, advokat i muž jedne stralete
FOTO: Source.ba / Arhiva
U zajedničkoj policijskoj akciji bh. i hrvatske policije, kodnog naziva „Tebra“, među uhapšenima koji su osumnjičeni za krijumčarenje skoro pola tone droge iz Albanije su bivši policajac, advokat, muž starlete, prenose regionalni mediji.

Na području BiH uhapšene su za sada dvije osobe na području Ljubuškog, dok su četiri osumnjičene i pod nadzorom policije. Među njima je i jedna žena. Mediji u Hrvatskoj javljaju da je u ovoj zemlji uhapšeno 16 osoba, među kojima su policiji odranije poznate osobe osumnjičene za krijumčarenje droge, dok se pojedine neslužbeno povezuje i s napadima na Dinamove čelnike. Oni danas trebaju biti saslušani.

Među uhapšenima su, kako piše Index.hr, bivši policajac Đorđe Vuletić Đoko, pripadnik tzv. knežijske skupine kojem se sudilo u sklopu "zagrebačke zločinačke organizacije" prije 19 godina. Uhapšeni su i Tomislav Sabljo, Josip Nikić, Josip Devčić, Mario Rakidžija, Siniša Žalac i Goran Vidović.

Ova zajednička akcija SIPA-e i USKOK-a je, kako saznaje Avaz, pripremana mjesecima da bi bila razbijena organizirana grupa dilera koja se sumnjiči za organizirani kriminal i trgovinu drogom. Hapšenja u BiH obavljena su prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH. Za sada nije otkriven identitet uhapšenih u BiH. 

Iz izvora bliskih SIPA-i Avaz saznaje da je ova grupa od kraja prošle godine do danas iz Albanije i Crne Gore u BiH i Hrvatsku prebacila tone kilograma kanabisa. Na području Ljubuškog oduzeta je veća količina naoružanja, među kojim su automatske puške.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.