25.7.2019. 12:11
1
Zulfikar Ališpago Zuka zaustavljen zbog prekoračenja brzine: Psovao i jednom saobraćajcu nanio povrede
FOTO: avaz: Ališpago pri izlasku iz Suda BiH
Napadač na policijsku patrolu u Hadžićima je Zulfikar Ališpago Zuka (61), optuženik za ratne zločine i sarajevski ugostitelj, vlasnik kafića „City Pub“.

On je u 20:15 sati zaustavljen zbog prekoračenja brzine, nakon čega se psovkama obratio saobraćajcima, poslije čega ih je fizički napao. Nakon napada na policajce Ališpago je uhapšen i zadržan u policiji na 24 sata, a danas će biti predat u nadležnost Tužilaštva. 

Ekipa Hitne pomoći pružila je prvu pomoć jednom policajcu koji je prevezen u UKC Sarajevo, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede. On se tereti za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, saopćeno je iz MUP-a KS.

Ališpagi se sudi na Državnom sudu zbog ratnih zločina protiv hrvatskih civila u okolini Konjica. Zločini su se dogodili u selu Trusina tokom 1993. godine, prenosi avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.