22.9.2019. 10:47
0
Elvis Pašalić ogorčen jer je smješten u samicu sa bratom: Stavili su nam na teret da smo pozivali druge osuđenike na pobunu
FOTO: Dnevni Avaz
Elvis Pašalić, koji izdržava kaznu zatvora u Zenici, ogorčen je jer je zajedno sa bratom Samirom smješten u samicu.

Pašalić je napisao pismo, koje je prenio Dnevni Avaz, a u kojem stoji sljedeće:

- Stavili su nam na teret da smo pozivali druge osuđenike na pobunu, da bi dobili amnestiju, a mi odgovorno tvrdimo da nemamo veze s tim, niti je to iko posvjedočio. Na disciplinkoj komisiji smo kažnjeni sa po deset dana u samici i sa po tri mjeseca usamljenja. Moja advokatica je ostala bez riječi kad smo kažnjeni na osnovu tri izjave osuđenika. Samo pitam kome ja i moj brat ovdje smetamao, pa nam je nanesena velika nepravda – piše Pašalić

On napominje da obojica izdržavaju dugotrajne kazne zatvora, te da su do ovog slučaja bili primjereni osuđenici, piše Avaz.ba.

- Bili smo u pozitivnoj grupi “A”, radon angažirani, a sada su na psihički ubili ovom nepravdom i zato javno kažem da mi nemamo ništa s tim za šta smo sankcionisani, , a dokaz je da nema posljedica- navodi Pašalić

Elvis Pašalić je osuđen na pet, a Samir na 13 godina zatvora zbog svirepog razbojništva 2014. godine u Gomionici kod Kiseljaka koje je rezultiralo smrću Saliha Babaluka (77). Za isto djelo osuđeni su Mensud Hasić na godinu i Muhidin Kulovac na 14 godina zatvora.

Razbojnici su vezali Saliha Babaluka i njegovu suprugu Hajriju tražeći novac. Nesretnog Saliha su naizmjenično tukli i zalijevali vodom da bi im kazao gdje drži novac. Uslijed prijelom vratnog kralješka kod Babluka je došlo do srčanog zastoja i trenutne smrti.

Elvis je u Sarajevu osuđen na sedam godina zatvora zbog organiziranog kriminala, pljački, razbojništava, krađa i paljenja vozila.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.