7.10.2019. 22:15
0
Uhapšen A.H. iz Ilijaša: Pretukao S.H. iz Sarajeva, policija mu u kući pronašla arsenal naoružanja
FOTO: Source.ba / Arhiva
Dana 06.10.2019.godine u 23,55 sati, policijski službenici Sedme PU lišili su slobode lice A.H., rođen 1954.godine, nastanjen u Ilijašu.

Uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 173. (Lakša tjelesna ozljeda), na štetu S.H. iz Sarajeva, člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu M.H. iz Sarajeva, člana 371. (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) KZ F BiH i člana 74. ZONDINOiM-a. 

Izvršenim pretresom kuće, pratećih prostorija i putničkog motornog vozila koje isti koristi, pronađeno je i oduzeto sljedeće:

- automatska puška sa ovirom i 15 metaka kalibra 7,62 mm,
- rezervni okvir za automatsku pušku sa 11 metaka kalibra 7,62 mm,
- 33 metka različitog kalibra,
- pištolj marke “Browning” sa okvirom i 19 metaka kalibra 7,65 mm i
- čistilica za vatreno oružje.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.