10.10.2019. 8:30
0
Akcija 'Profit': Blokirano sedam miliona maraka, oduzeti zlatni nakit i skoro 600.000 KM
Prema naredbi Tužilaštva i Suda Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su akciju kodnog naziva "Profit".

Pretreseno je pet sefova kod komercijalnih banaka koje su koristile četiri osobe. 

U pretresima su otkriveni i privremeno oduzeti novčana sredstva u iznosu od 598.970 eura i zlatni nakit (9 zlatnih dukata, tri narukvice, tri ogrlice, četiri privjeska, sedam prstenova, devet lančića, sedam naušnica, dvije značke, broš, zrno bisera, kopča za naušnicu, zlatni zub, sat). 

Izvršena je i privremena obustava raspolaganja novčanim sredstvima u vlasništvu 11 fizičkih i jednog pravnog lica u iznosu većem od sedam miliona maraka. 

U ovoj akciji policija je blokirala  7.071.961 KM locirane na 24 računa otvorena kod devet banaka i jednog investicionog fonda (iznos od 2.218.498 u KM valuti i iznos od 2.481.536 u euro valuti). 

Izuzeti predmeti i novčana sredstva bit će dostavljeni na daljnje postupanje Kantonalnom sudu u Sarajevu, prenosi avaz.

AkcijaSIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.