6.11.2019. 13:03
0
Slučaj u Bosanskoj Gradišci: Pretukao ženu pa joj slao prijeteće poruke
Pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška uhapsili B. P. jer je fizički napao ženu.

Tom prilikom žena je zadobila povrede. Nasilnik se na tome nije zaustavio te je poslije slao prijeteće poruke nesretnoj ženi. Slučaj je otkriven nakon što ga je oštećena prijavila policiji. Tereti se za krivično djelo proganjanje.

Policajci su, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bosanskoj Gradiški, pretresli porodične kuće koju koristi osumnjičeni, a koje su u vlasništvu N. P. Tom prilikom pronađena je automatska puška, municija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Alkotestiranjem B. P. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu.

O slučaju je upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv B. P. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu proganjanja, a protiv N. P. izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.