24.12.2019. 13:40
0
Baćoviću, Krtolici i Vemiću ukupno 12 godina i šest mjeseci zatvora zbog droge
Sud Bosne i Hercegovine, nakon ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije izrekao je presudu kojom su optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica i Nikola Vemić oglašeni krivim da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je Radojicu Baćovića osudio na pet godina zatvora, Marka Krtolicu na četiri, a Nikolu Vemića na tri godine i šest mjeseci zatvora.

Optuženima se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme koje su proveli u pritvoru počevši od 05.12.2018. godine, pa nadalje.

Od optuženog Baćovića oduzima se droga i to 198 pakovanja „cannabis“, ukupne težine 202,93 kilograma, te je prema optuženima Baćoviću, Krtolici i Vemiću izrečena mjera bezbjednosti oduzimanja predmeta.

Optuženi Radojica Baćović, Marko Krtolica i Nikola Vemić oglašeni su krivim što su, kao pripadnici grupe za organizirani kriminal, skupa sa više drugih njima poznatih osoba sa područja Crne Gore i Bosne i Hercegovine, vršili međunarodnu prodaju, prenos, držanje, posjedovanje i međusobni promet opojne droge „cannabis“.

Ta droga je Konvencijom UN-a protiv nezakonitog prometa opojnih droga i psihotropnih supstanci proglašena opojnom drogom, a njen promet, koji je zabranjen odredbama Zakona o sprječavanju i suzbijanju opojnih droga, može se obavljati samo na temelju dozvole nadležnog organa, saopćeno je iz Suda BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.