27.12.2019. 11:02
0
Sunitu Hindić ponovo vode u bolnicu radi dodatnih vještačenja
U Kantonalnom sudu u Mostaru danas je, po prijedlogu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, održano ročište za produženje pritvora Suniti Hindić (21).

Ona je osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara, koje je počinjeno 4. oktobra u tom objektu.

Iz Tužilaštva HNK zatražili su produženje pritvora za još tri mjeseca zbog dodatnih vještačenja, što je uvaženo na današnjem ročištu.

Tako je izdata sudska naredba da se osumnjičena odvede u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje će joj na Odjelu mikrobiologije biti izvršena dodatna vještačenja.

Braniteljica osumnjičene Nada Dalipagić izjavila je da je predmet u fazi istrage i da ne može davati nikakve izjave te je kratko potvrdila da je Sud danas izdao ovu naredbu.

Inače, odluka o produženju pritvora bit će donesena tokom dana, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.