10.1.2020. 14:36
0
Prvostepena presuda: Kaplanu dvije godine zatvora, Mahmutćehajiću i Ljuboviću po 10 mjeseci
Općinski sud u Čapljini izrekao je danas presudu Salmiru Kaplanu, Demiru Mahmutćehajiću i Ahmetu Ljuboviću, koje je optužnica teretila za rušenje izbornog procesa u Stocu 2016. godine.

Salmir Kaplan prvestepenom presudom osuđen je na dvije godine zatvora. Prema presudi dužan je platiti i 1.500 KM. 

Ljubović je prvostepenom presudom osuđen na 10 mjeseci zatvora i 1.000 KM novčane kazne. 

Mahmutćehajić  je također osuđen na 10 mjeseci zatvora i 1.000 KM novčane kazne. 

Na glavnom pretresu u ovom predmetu, 17. decembra 2019. godine, na Općinskom sudu u Čapljini je rečeno da su optuženi nanijeli štetu državi, poremetili odnose u lokalnoj zajednici, udruženo rušili izborni proces i uzimali pravdu u svoje ruke te je za njih tražena zatvorska kazna.

Do nereda u Stocu došlo je u oktobru 2016, kada je, kako se navodi, spomenuta trojka prekinula izborni proces revoltirana izbornim manipulacijama. On su tada, kako se dodaje, pobacali kutije s glasačkim listićima te fizički napali Marija Raguža, Ivicu i Nikolu Perića.

Salmiru Kaplanu, koji je u to vrijeme bio kandidat za načelnika, na ponovljenim izborima nije dozvoljena kandidatura, prenosi Faktor.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.