29.1.2020. 14:08
0
Evo ko je sve danas uhapšen zbog proizvodnje i prodaje droge: Šef grupe bio Edin Vrtić, uhapšen i Mirza Baličevac iz Sarajeva
FOTO: Fokus.ba
U sklopu akcije kodnog naziva "Lim 2", koja se realizira po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), pripadnici Federalne uprave policije slobode su lišili 19 osoba zbog krivičnog djela - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je danas izjavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge - kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika, a osumnjičene osobe će nakon kriminalističke obrade u FUP-u biti predane Tužilaštvu KS na daljnje postupanje.

Pretresi u u sklopu akcije "Lim 2", koja je počela jutros i koja je nastavak ranije akcije kodnog naziva "Lim", izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Prema današnjem pisanju Dnevnog Avaza, Tužilaštvo KS ovu grupu, s Edinom Vrtićem iz Konjica na čelu, sumnjiči da je od avgusta 2019. do januara 2020. godine na području Kantona Sarajevo i šire umišljajno i neovlašteno nabavljala, kupovala, držala, prenosila, nudila na prodaju i prodavala trećim licima opojne droge, pri čemu je stekla veću novčanu dobit.

Prema saznanjima i pisanju Avaza, osim Edina Vrtića iz Konjica i Mirze Baličevca iz Sarajeva, uhapšeni i Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić...

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.