11.3.2020. 13:50
0
Prijedlog za određivanje mjere pritvora M.K. sutkinji Općinskog suda u Zenici koja se sumnjiči za primanje mita
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičene M.K., sutkinje Općinskog suda u Zenici, podnijelo je danas Općinskom sudu u Kaknju prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenoj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produženo krivično djelo primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu uticajem, produženo krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Tužilac je stavio prijedlog za odredivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičena puštanjem na slobodu ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Kaknju, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva ZDK.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.