29.5.2020. 9:13
0
Uhapšen Damir Delić koji je pištoljem prijetio zatvorskom čuvaru
Damir Delić koji je jučer u sarajevskom naselju Boljakov Potok uperio pištolj u glavu zatvorskom čuvaru KPZ-a Sarajevo uhapšen je sinoć.

Hapšenju je prethodila opsežna potraga pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za ovim višestrukim povratnikom u činjenju krivičnih djela.

Direktor KPZ-a Faruk Zubčević kazao je danas za da je riječ o osobi koja je izdržavala mjeru pritvora te je tom prilikom više puta sanckionirana disciplinski.

- Onda je zapamtio policiju koja je bila u KPZ-u. Ovo je neka njegova osobna osveta, a radi se o osobi koja je, zaista, neuračunljiva. Kada se naš policajac vratio kući, on ga je čekao. Prišao mu je vozilu, otvorio vrata, repetirao oružje i stavio u pravcu sljepočnice s objašnjenjem "vi ste mene stavljali u samicu, ja ću sada jednog po jednog ubiti". Ponavljam, radi se zaista o neuračunljivoj osobi - kazao je Zubčević.

Dodaje da je KPZ, po izlasku Delića, obavijestio sve policijske uprave o kakvoj osobi je riječ.

- Kao takva osoba je vrlo opasna, poput Gačića - kazao je Zubčević, prenosi avaz.

Hapsenje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.