2.6.2020. 9:45
0
Pucao rođaku u glavu zbog zemlje?
Mustafa Hodžić (67) iz Lukavca predao se u nedjelju policiji, koja ga je uhapsila zbog sumnje da je ubio svog rođaka Edina Hodžića (50).

On je osumnjičen da je rođaka ubio iz improvizovanog pištolja nakon sukoba u mjestu Bokavići, kod Lukavca. 

Ubistvo je prijavljeno pripadnicima MUP-a TK u nedjelju oko 13 sati. Kako "Nezavisne" saznaju, zločinu je prethodila svađa među rođacima koji su već ranije imali sukobe. Navodno su njihove nesuglasice trajale godinama, a krvavi pir koji se dogodio u nedjelju započeo je sukobom i raspravom muškaraca u vezi sa zemljom. Sve se odigralo na jednoj livadi u spomenutom mjestu, a kako saznajemo nastradali muškarac ubijen je hicima iz pištolja.

On je, prema saznanjima, navodno upucan u glavu sa dva metka iz pištolja. Međutim, detalji ovog zločina službeno će biti poznati nakon obdukcije tijela nastradalog Hodžića. Po prijavi zločina policija je izašla na mjesto događaja i pronašla Edinovo beživotno tijelo na livadi, a osumnjičeni Mustafa se mirno predao policiji. Za ubijenog Edina šokirani susjedi kažu da je bio uzoran i vrijedan. Ističu da je bio dobar domaćin i vrijedan majstor.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj, a uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije iz Odsjeka za opći kriminalitet. Kako su kazali iz Kantonalnog tužiteljstva TK, osumnjičeni će biti predat ovoj instituciji uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i drugim pratećim materijalnim dokazima. 

Dežurni kantonalni tužitelj izdao je naredbu za obdukciju tijela stradalog muškarca. Nakon dostavljanja izvještaja tužitelj će donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog i odrediti koje će se dalje mjere i radnje poduzimati u ovom slučaju.

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.