4.6.2020. 17:11
0
Suđenje Draganu Mektiću i ostalim: Optužnica je puna neistina, laži i manipulacija
U Sudu BiH čitanjem optužnice počelo je suđenje bivšem ministru sigurnosti Draganu Mektiću, šefu njegovog kabineta Igoru Golijaninu, pomoćniku Samiru Agiću i odgovornoj osobi i vlasniku Instituta za zaštitu požara i Eksplozija INZA Sarajevo.

Tužilaštvo BiH optužuje ih da su zloupotrijebili položaj prilikom realizacije međudržavnog projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je funansirala Delegacija EU u BiHU Sudu BiH čitanjem optužnice počelo je suđenje bivšem ministru sigurnosti Draganu Mektiću, šefu njegovog kabineta Igoru Golijaninu, pomoćniku Samiru Agiću i odgovornoj osobi i vlasniku Instituta za zaštitu požara i Eksplozija INZA Sarajev, pri čemu je pričinjena materijalna šteta od 244.764 KM

Tužiteljica Vedrana Mijović naglasila je da će izlaganjem 140 materijalnih dokaza i saslušanje 31 svjedoka dokazati navode optužnice.

Svi optuženi su izjavili da razumiju optužnicu. Mektić je dodao da je optužnica puna neistina, laži i manipulacija. Njegova advokatica Senka Nožica je izjavila da za razliku od svog branjenika ona nije razumjela optužnicu i ne može shvatiti kvalifikaciju krivičnog djela.

- Utrošak svih donacija se dobro kontroliše, napomenula je Nožica, te dodala da bi ona voljela da učestvuje u ozbiljnom predmetu korupcije na čemu insistira EU.

Da je optužnica neosnovana složile su se i odbrane drugih optuženih.

Agića optužnica tereti da je uposlenicu Ministarstva, uposlenu na ugovor o djelu, seksualno uznemiravao kako bi dobila stalni ugovor. Njegova advokaticu je u sudnici izjavila da to nije tačno, kao i da nije tačno da je njen branjenik u Crnoj Gori bio dva dana. Ona tvrdi da on uopšte nije prenoćio u hotelu kako to stoji u optužnici, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.