10.6.2020. 13:02
0
U akciji „Lula“ zaplijenjen duhan bez akciznih markica: Tri osobe lišene slobode
U okviru operativne akcije „Lula“, pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin, 10. juna 2020. godine, zaplijenili su 210 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Renaulta, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bosanske Krupe. Vozilom je upravljao S.L. (1977.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji je, prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, lišen slobode.

O događaju je obaviješten i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 6 300 KM, privremeno je oduzet, kao i drugi dokazni materijali. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, protiv S.L. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Službenici JGP Gradiška, 10. juna 2020., prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina lišili su slobode T.A. (1981.). Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Kakanj raspisala potragu zbog krivičnog djela „laka tjelesna ozljeda“. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske uprave Gradiška.

Dan ranije, 9. juna 2020., službenici ove jedinice lišili su slobode E.B. (1963.) jer je ustanovljeno da ga potražuju Osnovni sud u Novom Gradu i Osnovni sud u Prijedoru zbog krivičnih djela „teška krađa“. Državljanin BiH kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici JGP Orašje, 9. juna 2020. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, lišili su slobode H.A. (1996.). Utvrđeno je da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Banovićima zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.