17.6.2020. 13:44
0
Đenanu Goliću i Adnanu Mušanoviću određen jednomjesečni pritvor zbog diljanja droge
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 16. juna 2020. godine, određen je jednomjesečni pritvor Đenanu Goliću (1977.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga KZ F BiH i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari istog Zakona i Adnanu Mušanoviću (1980.), iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga KZ F BiH.

Đenan Golić se sumnjiči da je 13. juna ove godine, u Mostaru, od nepoznate osobe nabavio određenu količinu materije koja asocira na drogu heroin, a koja droga je od strane policije zaplijenjena prilikom kontrole taksi vozila, u količini od 1.080 komada u obliku „pizeva“, kao i jedna plastična bočica sa NN sadržajem koji asocira na opojnu drogu, da bi dana 14.juna, izvršenim pretresom stana u ul. Muje Pašića broj 39, u Mostaru, koji koristi osumnjičeni, pronađena jedna automatska puška Crvena zastava, serijskog broja: 20796, jedan metalni okvir od navedene automatske puške sa 27 komada pripadajuće municije, kao i dva komada metalnih okvira od automatske puške sa 57 komada
municije, kao i jedan vojni nož od automatske puške, 11 komada metalnih okvira koji pripadaju automatskoj pušci, a koje oružje je isti neovlašteno držao suprotno odredbama Zakona o oružju i streljivu u HNK.

Adnan Mušanović se sumnjiči da je 13. juna, kao korisnik stana na adresi Bafo naselje br.6/I, stavio na raspolaganje prostorije stana, a radi uživanja opojne droge heroin i radi pakiranja iste u PVC paketiće, kako bi se tako upakirana droga mogla od strane osumnjičenog Đenana Golića dalje prodavati korisnicima opojne droge. 

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa MUP-om HNK nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.