17.6.2020. 16:39
0
Akcija 'Pero': Savjetniku premijera USK određene mjere zabrane
Kantonalni sud u Bihaću je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Unsko - sanskog kantona danas donio rješenje kojim je osumnjičenom T. M. odredio sve predložene mjere zabrane.

Tužilaštvo je predložilo, a Kantonalni sud odredio osumnjičenom zabranu vršenja funkcije savjetnika premijera Unsko-sanskog kantona, zabranu posjećivanja prostorija pravnih osoba - Vite plus Cazin i Visoke međunarodne škole Cazin, kao i prostorija Ministarstva obrazovanja nauke, kulture i sporta Unsko - sanskog kantona, te zabranu sastajanja sa osumnjičenim Hadžipašić Admirom i drugim osobama koje su svjedoci u ovom predmetu, odnosno zabranu prilaska ovim osobama na udaljenost manju od 50 metara.

Podsjetimo, u ponedjeljak 15. juna u sklopu nastavka akcije „Pero“uhapšen je savjetnik premijera Unsko-sanskog kantona inicijala T. M.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u koordinaciji s Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona i po naredbi Kantonalnog suda u Bihaću izvršili pretres kabineta savjetnika u zgradi Vlade Unsko-sanskog kantona i pritom izuzeli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičenom T. M. se stavlja na teret da je u maju ove godine, koristeći svoj službeni položaj i uticaj, posredovao i podsticao da ministar obrazovanja u Vladi USK pokrene prekršajni postupak protiv Hadžipašić Admira i Centra za obrazovanje odraslih Vita plus Cazin zbog prethodnog nezakonitog rada. Na ovaj način je pokušao ugroziti vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih u predmetu „Pero“ koji se vodi zbog krivičnog djela Organizirani kriminal u vezi s drugim krivičnim djelima. Ministar je navedeno odbio učiniti i o svemu obavijestio Tužilaštvo.


(Patria)

PeroAkcija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.