13.8.2020. 16:27
0
Granični policajac BiH ostao bez posla zbog 50 eura
Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Granične policije BiH Z.V., koji je dana 26.07.2019.godine, na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, tijekom trajanja smjene, u svojstvu vođe tima, odnosno u svojstvu policijskog službenika zaduženog za organizaciju obavljanja graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, od S.J. državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura da bi omogućio ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao, a za koji, prema navodima S.J., policijski službenik GP BiH Z.V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled tzv. TUV.

Disciplinskoj komisiji za policijske službenike Granične policije BiH podnesen je, od Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Z.V. zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke 9) i 23) Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke 9) i 23) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje su definirane kao „ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela“ i „zloupotreba službenog položaja“.

Nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog retresa, Disciplinska komisija za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestank uradnog odnosa policijskog službenika Z.V.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.