25.9.2020. 8:58
2
Brat stradalog Adnana Hadžagića iz Sarajeva: Sumnjam da je moj brat ubijen, nije mogao zadobiti ovakve povrede padom sa podzida
Redakciji Dnevnog Avaza obratila se Hatidža Hadžagić, majka Adnana Hadžagića koji je život izgubio 31. jula bježeći od policije na Vratniku. Porodica je i ranije izražavala sumnju da se ne radi o nesreći, odnosno o padu s podzida, zbog čega traže da im se omogući uvid u obdukcioni nalaz.

Hatidža Hadžagić kaže da je danas pokušala ući u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, ali je izbačena nakon intervencije policije koja ju je, kako kaže, pošto je invalid, bukvalno iznijela iz prostorija Tužilaštva i smjestila u njeno vozilo.

- Ja samo tražim nalaz sa obdukcije da mogu svog sina ukopati. Tužiteljica mi je ranije kazala da da je došao nalaz dr. Hamze Žuje i da je dokumentacija dostavljena patologu u Tuzlu da bi dopunio nalaz. Meni treba taj papir da ga vidim i da ukopam dijete. Dr. Žujo tvrdi da je dao nalaz - kazala je Hadžagić za Avaz.

Njen sin Demir Hadžagić rekao nam je da je njegovoj majci tužiteljica kazala da Adnan zadobio više povreda.

- Rečeno je da su mu polomljena sva rebra, prsna kost i da su mu pukli bubreg i jetra. Kažu da je skočio sa podzida visokog 2,5 do tri metra. Ja sam bio tamo i smatram da nije mogao zadobiti takve povrede padom sa podzida. Sumnjam da je moj brat ubijen. On se još nalazi u ledu. U početku mi nismo htjeli da ga ukopamo, čekali smo nalaz, sada nam nedaju potvrdu da neće tražiti ekshumaciju- kaže Demir Hadžagić. 

Iz Tužilaštva Kantona za “Avaz” su naveli da čekaju nalaz timskog vještačenja.

- Čeka se nalaz timskog vještačenja, nakon čega će se Tužilaštvo odrediti o daljim mjerama u ovom predmetu - kazala je Azra Bavičić, portparol Tužilaštva KS.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.