11.10.2020. 18:24
0
Uhapšen vozač iz BiH koji je sinoć na pješačkom prelazu usmrtio djevojčicu
Tinaestogodišnja djevojčica V.R. iz Prnjavorskog naselja Babanovci poginula je kod gradske tržnice, u centru Prnjavora, kada ju je udario automobil kojim je upravljao Nisvet Mujkić, prenosi BN.

Djevojčica je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta, a vozač je uhapšen, što je potvrđeno i u banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

"U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je 25-godišnji muškarac iz Prnjavora koji je upravljao putničkim vozilom marke golf 4 i pješak maloljetna trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora koja je prilikom ove saobraćajne nezgode smrtno nastradala.

Vozač putničkog motornog vozila golf 4 lišen je slobode, a nakon kriminalističke obrade biće sproveden u Okružno javno tužilaštvo radi ispitivanja zbog počinjenog krivičnog djela `Ugrožavanje javnog saobraćaja", kaže Maja Đaković Vidović, glasnogovornica OJT Banja Luka.

Prema nezvaničnim informacijama, još se utvrđuje da li je nesretna djevojčica u trenutku udara stajala na trotoaru ili na samom pješačkom prelazu.

Dvadesetpetogodišnji Nisvet Mujkić iz Mravice i njegov suvozač inicijala S.S. prošli su sa povredama te su sinoć, neposredno nakon nesreće, prevezeni u Univerzitetsko klinički centar RS.

Iz UKC-a je saopćeno da su oni opservirani, zbrinuti i uz terapijske preporuke, otpušteni iz ove ustanove.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.