21.10.2020. 12:10
0
Akcija "VAR": Istraga Tužilaštva o namještanju utakmica u BiH u završnoj fazi
Početkom novembra prošle godine provedena je "akcija VAR" Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA), a u vezi s navodnim namještanjem fudbalskih utakmica u Prvoj ligi Federacije BiH.

Nakon ročišta za određivanje pritvora uhapšenima Sud Bosne i Hercegovine pustio je osumnjičene da se brane sa slobode uz mjere zabrane. Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrdili su za N1 kako je istraga još uvijek u toku, ali i da je trenutno u završnoj fazi.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine istaknulo je na ročištu koje je održano prije nešto manje od godinu dana kako je Vladimir Dominković organizovao grupu kojoj su pristupili i ostali i zahtjevali od uprava klubova dar za povoljno suđenje. Na ročištu koje je održano 13. 11. 2019. godine prezentiran je dio dokaza.
Otkriveno je kako se optužba između ostalog odnosi i na utakmice GOŠK - Budućnost i TOŠK - GOŠK koje su odigrane 13. odnosno 20. oktobra. Prvooptuženi je Vladimir Dominković kao predsjednik Komisije za sudije i suđenje uz Antu Bilješka kao člana ove komisije.

"Sud je donio odluku kojom je odbio prijedlog Tužilaštva za određivanje pritvora protiv svih pet osumnjičenih u predmetu VAR i odredio mjere zabrana koje će biti kontrolisane svaka dva mjeseca", istaknula je tada advokatica optuženog sudije Ilije Živkovića.

Tužilaštvo BiH je u okviru akcije u kojoj su navedene osobe uhapšene pokrenulo istragu protiv osobe inicijala G. M. i drugih osoba, istaknuto je na ročištu koje je održano prije nešto manje od godinu dana. Postupajuća tužiteljica Vedrana Mijović rekla je na početku ročišta prošle godine i da se istraga vodi za više osoba koje nisu prisutne u sudnici.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.