26.10.2020. 11:09
0
Policija rasturila privatnu zabavu, nađena i droga: Kokain pokušao sakriti u ustima
Na jednoj privatnoj zabavi u Brodu policija je, kako je saopćeno iz PU Doboj, tokom racije zatekla 19 osoba te pronašla i oduzela kokain.

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj u saradnji sa Policijskom stanicom Brod te uz angažovanje policijskih službenika Jedinice žandarmerije PU Doboj, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, Policijske stanice Doboj 1 i Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili su operativno taktičku mjeru i radnju – raciju u sklopu koje je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi V. B. sa područja opštine Brod, kao i osoba te vozila koji su zatečeni na licu mjesta", stoji u saopćenju.

Iz policije također navode da je u objektu zatečeno je 19 osoba, prilikom čega su izvršenim pretresom kod D. M. iz Broda u usnoj šupljini pronađene dvije plastične vrećice sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain, ukupne težine 2,4 g, te prilikom pretresa D. Đ. i vozila koje on koristi nađeno je i oduzeto ukupno pet paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain, ukupne težine od 6,1 g.

"Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv V. B. koji je organizovao okupljanje na svom privatnom posjedu, biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i  omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv lica inicijala D. M. i D. Đ. biti pokrenuti zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 4. Zakona o suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga BiH, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.