23.11.2020. 15:04
0
Uhapšen migrant koji je iz Audija i Seata ukrao oko 400 KM
FOTO: Ilustracija
Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je pritvor migrantu iz Maroka Y.D. (26), uhapšenom prije tri dana u tom gradu, a zbog produženog krivičnog djela krađe.

Jednomjesečni pritvor određen mu je usljed okolnosti koje ukazuju na opasnost od njegovog bjekstva.

Pod nadzorom tog tužilaštva, Policija Brčko distrikta BiH krajem prošle sedmice uhapsila je Y.D., koji više od dvije i po godine ima prijavljeno boravište u migracionom centru u Hadžićima.

Sumnja se je Y.D. 19. novembra u ulici Miroslava Krleže, u centru Brčkog, iz dva nezaključana automobila oduzeo zatečeni novac, najprije 400 KM iz vozila marke "Audi“, a potom i manji iznos iz automobila "Seat Ibiza“.

Istoga dana je Y.D. uhapšen, a 20. novembra je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva Distrikta, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Zbog sumnje da je počinio produženo krivično djelo krađe, te usljed opasnosti od bjektsva, Tužilaštvo je u zakonskom roku predložilo da se osumnjičenom izrekne mjera pritvora.

Ocijenivši tužilački prijedlog u cijelosti osnovanim, Osnovni sud Distrikta odredio je pritvor za Y.D. u trajanju od jednog mjeseca, računajući od dana hapšenja. Na rješenje o određivanju pritvora osumnjičeni može izjaviti žalbu Apelacionom sudu Distrikta.

Usljed vođenja krivičnog postupka od Tužilaštva Distrikta, trenutno je u pritvoru 18 osumnjičenih, odnosno, optuženih osoba.

Za krivična djela u vezi s izbornim zloupotrebama na lokalnim izborima pritvoreno je devet osoba, među kojima su i tri zastupnika u Skupštini Distrikta, ali i otac jedne od skupštinskih zastupnica kome je pritvor u međuvremenu istekao.

Sedam osoba pritvoreno je zbog krvnih delikata, uglavnom zbog svirepih i drugih ubistava počinjenih krajem prošle i tokom ove godine.

Tri pritvorenika sumnjiče se za imovinska krivična djela, od kojih su dvojica ranije osuđivani za ratne zločine, odnosno za ubistvo, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.