30.11.2020. 15:05
0
Od čega je planuo Peugeot na Ilidži, od politike ili neispravnog akumulatora
Nakon što je novoizabrani načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur putem Facebooka ukazao na problem paljevinevozila u ovom dijelu Sarajeva povezujući slučaj sa nedavno održanim lokalnim izborima MUP Kantona Sarajevo ga je demantirao policijskom informacijom objavljenom na službenoj web stranici, a u kojoj se kaže da je požar na vozilu izazvan usljed samozapaljenja.

Poslije izbora u mojoj mahali ništa nije isto. Već su izgorila dva auta i to kako kažu sama se zapalila. Jedno od tih auta je auto moje kolegice sa liste, učiteljice za koju se bore roditelji svih prvačića, ona je majka dva odlična momka reprezentativca BiH u košarci i rukometu. Ona je supruga jednog od najboljih sportista i sportskih radnika sa ovih prostora. Odlična porodica koja se nikad nije nikom zamjerila, sve do ovih izbora izgleda. Pozivam organe da istraže ove slučajeve, pozivam ih da izuzmu sve snimke sa video nadzora iz ulice u kojoj se sve dešavalo, jer se na njima sve vidi. Samo da vas napomenem, nećete moći sakriti niti uništiti video dokaze kao u slučaju Dženan Memić, jer sam ja već vidio iste! Nikad se nismo bojali onoga što očima vidimo – naveo je Muzur u svom postu na Facebooku.

S druge strane policija je o ovom događaju dala informaciju pozivajući se na preliminarni izvještaj sudskog vještaka protivpožarne struke. 

- Dana 27.11.2020.godine u pet sati obaviještena je dežurna služba Pete PU da je u ulici Stari drum, područje općine Ilidža, došlo do požara na privatnom motornom vozilu marke Peugeot, registarskog broja E34-T-853, vlasništvo E.M. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su požar lokalizovali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici Uprave policije uz angažman sudskog vještaka PPZ struke. Tom prilikom je preliminarnim nalazom sudskog vještaka konstatovano da je do požara na vozilu došlo usljed samozapaljenja, zbog kratko spoja na akumulatoru motorno vozila. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja – navedeno je u policijskoj informaciji, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.