2.1.2021. 12:20
0
Povrijeđena dvojica policajaca: Napali ih pijani i drogirani Trebinjci i Nikšićani
Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje napadnuti su dok su vršili kontrolu saobraćaja

Dva policajca PU Trebinje povrijeđena su sinoć kada su ih napale četiri osobe. 

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje, kako je saopćeno iz policije, napadnuti su dok su vršili kontrolu saobraćaja. 

Naime, policijski službenici su zaustavili automobil Mercedes, kojim je upravljao M. V. iz Nikšića, Republika Crna Gora. U trenutku alkotestiranja policijskim službenicima je prišao M. H. iz Trebinja, koji je prvo verbalno, a nakon toga i fizički napao policijske službenike.

- Dok su policijski službenici nastojali da M.H. smire i liše slobode, u napad na policajce su priključile još tri osobe - S. L. iz Trebinja i S. Č. i M. V. iz Nikšića, Republika Crna Gora. U ovom napadu dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede koje je evidentirala Služba hitne medicinske pomoći u Trebinju, stoji u policijskom saopćemju. 

Policijski službenici su sva lica alkotestirali i testirali na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova. Testovi su pokazali da je M.H. imalo 1,25 g/kg alkohola u krvi, S. Č. 1,22 g/kg alkohola u organizmu, M. V. je 1,09 g/kg alkohola u organizmu i S. L. je imao 0,58 g/kg alkohola u organizmu.

- Takođe kod M. H. i M. V. utvrđeno je da su pod dejstvom psihoaktivne supstance amfetamin, istakli su iz PU Trebinje, te naveli da je o događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se dokumentuje krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje i da se u redovnoj proceduri podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, prenosi Oslobođenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.