25.2.2021. 19:20
0
Uhapšeno malodobno lice iz Afganistana koje je opljačkalo nekoliko osoba, razbojništvo u "Block Marketu" na Ilidži
Dana 24.02.2021.godine u 17,12 sati, obaviještena je Peta PU da je u ulici Hifzi Bjelevca, općina Ilidža, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Block Market”.

Tom prilikom NN maskirano lice je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

Dana 24.02.2021.godine u 14,30 sati, obaviještena je Peta PU da je istog dana oko 13,30 sati u naselju Blažuj, općina Ilidža, od strane više NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad S.H., rođen 1995.godine, F.I., rođen 1995.godine, B.A., rođen 1998.godine i R.A., rođen 1998.godine, svi iz Pakistana. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju noževima od istih otuđila određenu sumu novca, mobilne telefone i srebreni nakit, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pomenutog dana u 23,00 sati lišili slobode mldb. lice, rođeno 2003.godine u Avganistanu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo). Mldb. lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku ostalih izvršilaca.

(MUP KS)

MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.