29.3.2021. 10:46
0
Detalji ubistva kod SCC-a, u centru Sarajeva: Prijatelj Vedada Ibrahimovića napisao da ga je Benjamin Arslanagić pregazio i ubio zbog djevojke
Benjamin Arslanagić (20), koji je tokom vikenda Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21) i tako ga usmrtio, predat je jučer Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećanja radi, Arslanagić je odlučio da šuti u Policijskoj stanici Centar i ne odgovara na pitanja istražitelja. On nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije, kako prenosi Dnevni Avaz.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

Kako prenosi Avaz, Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika koji je bio s Arslanagićem, udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede opasne po život, od kojih je kasnije i preminuo. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako je za Avaz potvrđeno iz sarajevskog Tužilaštva, Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji će svoje nalaze dostaviti naknadno.

Oglasio se prijatelj ubijenog Ibrahimovića

Povodom nemilog događaja se oglasio i prijatelj ubijenog Vedrana Ibrahimovića, koji je donio sasvim drugu medalju cijelog ovog nemilog događaja. On je na Facebooku napisao:

"Kakvi ovo ljudi imaju pravo da voze auta? Kreten da usmrti momka autom jer mu je pokupio djevojku. Vedo mi je bio blizak drug i znam da loše nikada nije namjerno uradio, skinuo mu djevojku, pa šta? To se svakodnevno dešava u 1000 slučajeva. Detalji nisu poznati i istraga će se vjerovatno jako brzo završiti, a istina je u tome da je ovaj iskompleksirani majmun, Benjamin Arslanagić, u svim svojim kompleksima i manjku muškosti autom usmrtio mog druga od malih nogu. Vedo neka ti je laka zemlja!

Vedo je bio običan momak s željom da postane DJ. Znam iz pouzdanog izvora da njegova želja za DJ-isanjem nije mogla biti realizovana jer je sav svoj novac davao majci da joj pomogne da može fino da živi. Techno muziku je volio i vjerovatno mnogi koji su išli na partije su ga poznavali jer nije bio šupak i bio je druželjubiv. Naravno, kao i svako ljudsko biće s manama i vrlinama, ali s dobrim srcem. Pomagao je majci i tražio načine kako da pomogne majci finansijski i emotivno, jako je vezan za nju bio. Kako li je njegovoj majci zapita li se iko? S jedva 21. godinom on je otišao dva metra pod zemlju zbog majmuna. Vedo, neka ti je laka zemlja i lakše gore",
napisao je njegov prijatelj na društvenim mrežama.

MUP Kantona Sarajevo objavio je detalje ubistva 21-godišnjeg mladića koje se dogodilo u centru Sarajeva. Kako se navodi u saopćenju, Policijska stanica Centar obaviještena je oko 11:00 sati da je u ulici Kotromanićeva bb udaren pješak.

Osumnjičeni B.A. rođen 2001. godine iz Sarajeva je upravljajući vozilom Nisan Almera udario 21-godišnjeg V.I. i oborio na kolovoz. Ekipa Hitne medicinske pomoći je upućena na mjesto nesreće, te je povrijeđenog prevezla na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje je od zadobijenih povreda preminuo. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS pod nadozrom dežurnog tužioca.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo Ubistvo pri bezobzirno nasilničkom ponašanju, policijski službenici su oko 16 sati uhapsili vozača B.A. kao i maloljetnu osobu 2003. godište koja se sumnjiči za krivično djelo Saučesništvo u vezi sa krivičnim djelom Ubistvo pri bezobzirno nasilničkom ponašanju. Lišeni sloode su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Detalji ubistva kod SCC-a

Brutalni detalji stravičnog ubistva koje se desilo u Sarajevu, blizu SCC-a lede krv u žilama. Činjenica da su ubica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja krivičnog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubistvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Iako je uhapšeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako nezvanično saznaje Avaz, on se u Policijskoj stanici Centar odlučio da šuti i ne odgovara na pitanja istražitelja. Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije. Kobnog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji.

Prema informacijama izvora Avaza, u blizini SCC-a Arslanagić je primjetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.