21.5.2021. 10:44
0
Izrečena uslovna osuda Indiri Dajić-Hukić i Mladenu Mijiću za primanje mita
Sud Bosne i Hercegovine je, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i pretresa za izricanje krivičnopravne sankcije u predmetu Indira Dajić-Hukić i drugi, donio presudu kojom su optuženi Indira Dajić-Hukić i Mladen Mijić oglašeni krivim što su počinili krivično djelo primanje poklona i drugih oblika koristi.

Sud je optuženoj Indiri Dajić-Hukić izrekao uslovnu osudu kojom joj je utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu dana. Istovremeno je određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ako optužena u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo. Optuženoj je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od  6.000 KM koju je dužna platiti u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude. Ukoliko optužena ne plati navedenu novčanu kaznu u cjelosti ili djelimično, Sud će istu zamijeniti kaznom zatvora.

Optuženom Mladenu Mijiću Sud je izrekao uslovnu osudu kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od godinu dana. Istovremeno je određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo. Optuženom je, kao sporedna, izrečena novčana kazna u iznosu od 7.000 KM koju je optuženi dužan platiti u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude. Ukoliko optuženi ne plati navedenu novčanu kaznu u cjelosti ili djelimično, Sud će istu zamijeniti kaznom zatvora

Sud je optuženima Indiri Dajić-Hukić i Mladenu Mijiću izrekao mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom im se zabranjuje obavljanje dužnosti veterinarskih inspektora na granici u Kancelariji za veterinarstvo BiH u trajanju od pet godina od dana pravosnažnosti presude.

Od optuženih Indire Dajić-Hukić i Mladena Mijića se oduzima imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od po 100 KM  koju su dužni uplatiti u korist budžeta BiH u roku od  30 dana od dana pravosnažnosti presude, saopćeno je iz Suda BiH. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.