17.6.2021. 13:40
0
Slučaj “Dženan Memić”: Dvojica policajaca i recepcioner predani Tužilaštvu BiH
Pripadnici SIPA-e predali su danas u nadležnost Tužilaštva BiH dvojicu policajaca koji su uhapšeni u sklopu predmeta "Dženan Memić". Osim njih, predan je i Muamer Ožegović kojeg je sarajevska policija jučer uhapsila.

Ovu informaciju je za N1 potvrdio advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

Dvojica policajaca Nežad Hrvat i Nebojša Veljović, koji su jučer uhapšeni, pripadnici su Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Oni su u kobnoj noći kada je stradao mladić Dženan Memić, osiguravali diplomatske objekte, a Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnja se da su s ciljem prikrivanja dokaza svjesno svojim nadređenima dojavili da je prvo povrijeđena jedna da bi kasnije rekli da je ipak riječ o dvije osobe.

Kada je riječ o Muameru Ožegoviću, on je jučer uhapšen sa Dženanovom bivšom djevojkom Alisom Mutap Ramić. On je u noći kada je stradao Dženan bio recepcioner hotela Crystal s kojeg je kasnije izbrisan sporni snimak koji je pokazivao šta se u tom periodu tačno desilo. Također se sumnjiči za prikrivanje dokaza.

On je jučer nakon pretresa na području Ilidže i Općine Stari Grad uhapšen i predan je u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je prenoćio u prostorijama MUP-a KS.

Alisa Mutap Ramić je danas ranije također predana Tužilaštvu BiH.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.