22.6.2021. 13:09
0
Sarajevska policija kod migranta osumnjičenog za napad pronašla tri noža, kesu sa 50 tableta i spid
Policija je sinoć kod migranta M. R. (25) iz Maroka osumnjičenog za ranjavanje migranta na Marindvoru u centru Sarajeva, pronašla tri noža, kesu sa 50 tableta i dvije kese spida.

Tučnjava među migrantima desila se jučer oko 20 sati u na Trgu Karla Paražika. 

Patrola je na licu mjesta zatekla S. S. (26) iz Maroka koji je zbog povreda nanesenih nožem prevezen na KUM UKC Sarajevo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane lake tjelesne povrede, nakon čega je upućen na kućno liječenje. 

U jednoj od zgrada ulice Kralja Tvrtka na Marindvoru, policajci su pronašli  M. R. (25), državljanin Kraljevine Maroko, koji  trenutno boravi u prihvatnom centru Blažuj. 

- Tom prilikom su kod M. R. pronađena i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeta tri noža, jedna pvc kesa sa 50 (pedeset) komada tableta s utisnutim logom „44 291“ i 2 pvc kese sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Dana 22.06.2021.godine u 00.20 sati policijski službenici su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 173. KZ F BiH (laka tjelesna povreda) i člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice M.R., a o navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.