31.8.2021. 13:40
0
'Svako ima svoje na kafu': Pitali smo 'Opću bolnicu' ko je doktor koji je navodno tražio novac od pacijenta?
Prema do sada prikupljenim informacijama i pisanju pojedinih bh. medija, u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” jedan pacijent zadokumentovao je navodno hirurga kako mu traži novac za određenu uslugu.

“Svako ima svoje na-kafu”, govori doktor, što je bio znak da treba dati određenu sumu novca.

Kako  je preneseno, pacijent je i dao novac, na šta je doktor kazao da će ga uzeti samo ako je s ‘halalom’, piše Raport.

S ozbirom da su u toku svojevrsne provjere još uvijek nije poznato ime ljekara.

No, ono što je frapantno jeste da ovo navodno nije jedini slučaj koji se veže za istog ljekara. Pored toga, kako je preneseno, provjeravaju se određeni medicinski spisi pacijenata koje je vodio ovaj ljekar zbog određenih nelogičnosti.

Nakon ovih medijskih natpisa na adresu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” poslali smo upit sa sljedećim pitanjima: 

1 .Da li su ove informacije o korupciji tačne, te da li ste imali ikakvih pritužbi od strane pacijenata povodom ovakvih medijskih natipisa, te o  kojem ljekaru je konkretno riječ u ovom slučaju?

2. Kako je preneseno, ovo navodno nije jedini slučaj koji se veže za istog ljekara, da li će dotični snositi određene sankcije, ukoliko se evenutalno dokaže njegova krivica u ovom slučaju, te da li će javnosti biti poznato njegovo ime?

Odgovor koji smo nakon našeg upita dobili iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš prenosimo vam u cjelosti:

U Općoj bolnici je nultna stopa tolerancije na korupciju. U Ustanovi egzistira  Komisija, odnosno tim za borbu protiv korupcije, na  čijem je čelu  predsjednik prim. dr.Sakib Korać, spec. ortopedije i GMT Sanel Šljivo. Vezano za vaš upit, nemamo nikakvih informacija mimo onoga što je bilo u medijima.

Inače,  Tim za borbu protiv korupcije Opće bolnice je  izradio Obrazac za prijavu koruptivnih aktivnosti, zajedno sa  izjavom pacijenata prilikom korištenja  usluga u našoj bolnici  da je upoznat sa nultom stopom tolerancije na korupciju, te da pristaju da snose  štetne posljedice  zbog sudjelovanja  u koruptivnim radnjama, ako ne prijave ovakvu pojavu.  Obrazac je  dostupan u cijeloj Ustanovi, 
stoji u odgovoru koji nam je dostavljen. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.