13.9.2021. 10:17
0
Polio suprugu benzinom i želio je zapaliti: Tijana pobjegla u kupatilo da sapere benzin, a onda Luka polio vrata benzinom i zapalio ih
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Luke Lovre (40) kojom se tereti za pokušaj teškog ubistva vanbračne supruge Tijane P. (38), koju je polio benzinom i prijetio da će je zapaliti.

Zločin se dogodio 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo. Lovre je u pijanom stanju prvo verbalno napao Tijanu P., a onda je bacio na krevet. Sve vreme ju je vređao. Kada je pokušala da pobjegne iz stana, polomio je ključ u bravi ulaznih vrata kako bi je u tome onemogućio. Ona je počela da doziva pomoć da bi je Luka u jednom trenutku polio benzinom i pretio da će je zapaliti. Tijana je pobjegla u kupatilo kako bi sa sebe sprala benzin, a Luka je zatim polio vrata kupatila i "kresnuo" upaljač. 

Došlo je do manjeg požara koji su oboje uspjeli da ugase. Tijana je zatim istrčala na balkon i krenula da doziva pomoć, da bi Luka potom i fizički nasrnuo na nju i udario je šakom. Komšije su čule njene povike pa su došli do stana u koji su ušli uz Lukinu pomoć. On je ubrzo uhapšen, a tokom saslušanja je tvrdio da je prvo sebe polio benzinom kako bi supruzi "dokazao da je voli".

Lovre je nakon hapšenja hospitalizovan na Klinici za psihijatriju, gdje je u više navrata pokušao da naudi sam sebi, pa je vezan radi spriječavanje daljeg samopovređivanja.

Uz optužnicu Tužilaštvo je predložilo da se Lovri produži pritvor, o čemu će naknadno odlučivati Okružni sud u Banjoj Luci.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.