15.9.2021. 20:31
0
Objavljen snimak: Pogledajte video pokušaja ubistva poslanika NSRS Miladina Stanića
Napad na narodnog poslanika Miladina Stanića, koji se dogodio 31. jula ove godine, snimila je kamera na porodičnoj kući osumnjičenog rođaka Petra Stanića, piše Srpska.info.

Video snimak, kako stvari stoje, bit će krunski materijalni dokaz za tužilaštvo, ali i za odbranu osumnjičenog.

Iako je narodni poslanik tvrdio da je pokušaj ubistva imao političku pozadinu, odbrana osumnjičenog ističe da upravo video snimak pokušaja ubistva otkriva kako je Petar Stanić kritičnog dana bio revoltiran kada je primjetio da mu rođak, sa kojim duži niz godina ima problema oko imovine, radi na putu ispred porodičnog imanja.

Advokat Darko Kremenović ispred tima odbrane, izjavio je za Srpskainfo da snimak potvrđuje kako se u konkretnom slučaju nije radilo o nikakvom političkom obračunu, već kulminaciji dugogodišnjih sukoba u kojima je Petar Stanić bio žrtva, a o čemu svjedoče i presude.

Slučaj koji je banjalučko tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva dogodio se 31. jula ove godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaseok Piplići.

Kamera postavljena na porodičnoj kući osumnjičenog snimala je kapiju i glavni ulaz na porodično imanje Petra Stanića.

Na snimku se jasno vidi da narodni poslanik Miladin Stanić traktorom dolazi na makadamski put ispred kapije osumnjičenog i, kako to tvrdi odbrana, „drlja put“.

Upravo ovaj dio krunski je dokaz za odbranu Petra Stanića, koja tvrdi da je osumnjičeni u kritično vrijeme branio svoju imovinu.

Vidjevši da Miladin Stanić “drlja njegov put”, Petar Stanić izlazi do kapije, a zatim vadi pištolj koji mu je bio za pojasom i sa nekoliko metara puca u traktor.

Miladin Stanić u trenucima pucnjave bježi traktorom unazad.

U jednom trenutku traktor je stao, a osumnjičeni Petar Stanić otvara svoju kapiju i prilazi traktoru na samo nekoliko metara sa uperenim pištoljem, nakon čega Miladin Stanić bježi niz put.

Osumnjičeni Petar Stanić se, nakon što je ispalio više hitaca, vratio u svoje dvorište, a njegova supruga Mirjana je zatvorila kapiju.

Dva ispaljena metka pogodila su traktor koji je vozio narodni poslanik, a jedan metak se rikošetirao i pogodio palac desne ruke Miladina Stanića. Ova povreda kvalifikovana je kao lakša tjelesna povreda.

Tokom pretresa kod osumnjičenog Petra Stanića, osim pištolja CZ kalibra 7,62 milimeatra, za koji nije posjedovao dozvolu, pronađen je i gasni pištolj, te još četiri ručne bombe i tromblonska mina.

Video pogledajte OVDJE.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.