7.10.2021. 12:10
0
Detalji stravičnog zločina koji je šokirao BiH: 11 puta nožem ubo poznanika, potom pucao u njega, a onda otišao na kafu
Dejan Ljubojević (23) iz Međaša uhapšen je u srijedu u 6.25 časova zbog sumnje da je usmrtio Aleksandra Vukovića, zvanog Cigo (29) iz Trnjaka, nakon čega je otišao na kafu u obližnju pumpu. Kako saznaje Oslobođenje, Ljubojević je Vukovića nožem ubo 11 puta, a potom je u njega pucao iz pištolja.

Zločin se desio jučer oko 2.30 časova kod prodavnice i spomenika palim borcima u centru sela Međaši kod Bijeljine. Kako nezvanično saznaje pomenuti medij, da je Vuković nakon što je uboden uspio mobitelom da obavijesti policiju i kaže im da je povrijeđen.

”Po prijavi su odmah postupili policijski službenici, kao i ekipa Hitne pomoći, koja je povrijeđenog prevezla u urgentni blok Medicinskog centra, gdje je u 3.40 časova preminuo od zadobijenih povreda”, kažu u Policijskoj upravi Bijeljina, gdje navode da su operativnim radom na terenu u 6.25 časova na području Bijeljine pronašli i uhapsili osumnjičenog koji je, prema našim saznanjima, bio pod uticajem narkotika.

- Nakon kriminalističke obrade i prikupljanja dokaza, osumnjičeni D. Lj. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, koje će odlučiti o daljim mjerama koje će protiv njega biti poduzete, pojasnili su u bijeljinskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Vuković i Ljubojević su dobri poznanici, a navodno su bili umiješani u poslove sa drogom.

- Oni su se dogovorili da se tokom noći sastanu kod prodavnice. Međutim, u jednom su se momentu posvađali te je došlo do sukoba. Šta je tačno motiv, još se utvrđuje, rekao nam je izvor blizak policiji.

Osumnjičeni Dejan Ljubojević dosad nije operativno obrađivan u policiji, dok je ubijeni Aleksandar Vuković stari policijski poznanik. Vuković je, navodno, u sedmom razredu izbačen iz Osnovne škole u Međašima. U decembru 2019. godine Vuković je uhapšen nakon što je prilikom pretresa njegovog stana policija pronašla pet kilograma skanka. Prije upada policije, Vuković je drogu pokušao ubaciti u peć i zapaliti.

Hapšen je i 2012. godine zbog bacanja pirotehničkih sredstava ispred kuće jedne djevojke u Međašima. Na Facebooku je tvrdio da je bacio molotovljeve koktele zbog neraščišćenih odnosa između Vukovića i brata te djevojke. 

 
UbistvoBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.