4.11.2021. 10:39
0
Zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca: SIPA pretresa njegov stan
Savčićev zet Aleksandar Macan je prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca. Policija pretresa i objekte koje je koristio odbjegli general optužen za genocid Milomir Savčić. Macan nije pronađen na adresi, njegov DNK je pronađen na mjestu ubistva
Aleksandar Macan sa Pala prvosoumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, javlja Istraga.ba. U pitanju je, kako se navodi, zet Milomira Savčića, odbjeglog optuženika za genocid u Srebrenici.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju stan u kojem je živio Aleksandar Macan. On, međutim, nije pronađen na adresi, a policija saslušava njegovu suprugu Marijanu Savčić Macan.

image
Provosumnjičeni Aleksandar Macan nije pronađen na adresi/ Istraga.ba

Prema informacijama Istrage, Macanov DNK profik izolovan je na mjestu ubistva sarajevskih policajaca. Istražitelji u njegovom stanu traže i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći u ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.


Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjedjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta pobjegao u Srbiju, nakon što mu je određen pritvor zbog optužbi da je u Srebrenici 1995. godine počinio krivično djelo – genocid.

image
Odbjegli Milor Savčić sa kćerkom Marijanom, suprugom Aleksandra Macana

Savčićeva kćerka i supruga prvoosumnjičenog za ubistva, Marijana Savčić-Macam, zaposlena je u MUP-u Republike Srpske. Upravo je zbog toga SIPA pretresa i prostorije Policijske stanice na Palama, gdje je radno mjesto supruge Aleksandra Macana.

Prema informacijama Istrage, Macan je pobjegao u Španiju.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.