24.12.2021. 18:56
0
Eldin Hodžić optužen za svirepo ubistvo supruge, prijeti mu dugotrajni zatvor
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Hodžića zbog krivičnog djela nasilje u porodici iz člana 222. stav 6. KZ F BiH, krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo kažnjivo po članu 74. stav 1. tačka a) Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Optuženi se tereti da je dana 04.07.2021. godine, oko 17:30 sati, u ulici Mahmuta Bušatlije u Sarajevu, ispred kuće koju su koristili članovi porodice K.A., usmrtio člana svoje porodice koju je prethodno u dužem vremenskom periodu zlostavljao, potom ugrozio sigurnost prijeteći drugoj osobi i bez odobrenja nadležnog organa nabavio i držao vatreno oružje i municiju. Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Eldinu Hodžiću - navodi se u saopćenju.

Eldin Hodžić (35) je iz pištolja brutalno ubio svoju suprugu Almu Kadić (34). Po izvršenju zločina pozvao policiju i kazao im: "Ubio sam Almu, idem da vidim dijete".

Zločinu su kumovali neraščišćeni odnosi između bivših supružnika koji su bili u razvedeni. Alma je ubijena u kući svojih roditelja u Boljakovom Potoku. Nesretnoj ženi je ispalio hitac u potiljak.

Hodžić je i ranije bio nasilan prema Almi. Dok su živjeli u bračnoj zajednici često ju je fizički maltretirao i koristio je narkotike i odbijao da nađe zaposlenje.

U članu 222. stav 6. Krivičnog zakona FBiH se navodi: Ko usmrti člana i kojeg je prethodno zlostavljao, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.