26.12.2021. 19:05
1
U KPZ-u podignuto trostruko osiguranje: Evo s kim Macan dijeli ćeliju
U Kazneno popravnom zavodu Sarajevo odjel Miljacka, zbog Aleksandra Macana, vlada opsadno stanje.

Kako prenosi “Avaz”, u KPZ-u je podignuto trostruko osiguranje. Zbog njegovog prisustva, postavljene su dodatne kamere a on se nalazi u ćeliji sa osobom afroazijskog porijekla.

Kada je u pitanju njegov izlazak u šetnju, Macana uvijek prate dva policajca ne odvajajući se od njega.

Tokom njegovog boravka u dvorištu niko od ostalih zatovrenika ne smije se nalaziti u njegovoj blizini, odnosno svi su u svojim ćelijama. Da se radi o velikom sigurnosnom izazovu pokazuje i činjenica da su postavljene dodatne kamere u Kantonalnom sudu usmjerne usmjerene na KPZ.

Podsjetimo, Aleksandar Macan jedan je od osumnjičenih za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. On se u četvrtak predao Tužilaštvu KS, a u petak je satima saslušavan u ovoj pravosudnoj instituciji. Kako je za portal “Avaza” otkrio njegov advokat Duško Tomić, Macan je istražiteljima precizno objasnio šta se dogodilo kobne oktobarske noći 2018. godine kada su ubijeni policajci.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.